Raspunsuri la intrebari frecvente

Intrebari frecvente

Procedure prin intermediul careia se intervine asupra softului ECU (unitate centrala de comanda) si care optimizeaza parametrii acestuia in vederea obtinerii unor performante mai mari.

Puterea obținută prin chip tuning poate varia în funcție de modificările efectuate și de specificațiile inițiale ale mașinii. În general, chip tuning-ul poate crește puterea mașinii cu până la 20-30% sau chiar mai mult în unele cazuri.

În timpul procesului de chip tuning, se pot modifica setările centralei electronice (ECU) a mașinii pentru a crește puterea motorului și a îmbunătăți performanțele acestuia. Aceste modificări pot include ajustarea injecției de combustibil, a presiunii de turbo, a programului de aprindere și a altor parametri de funcționare a motorului.

Procentul face referire la puterea dezvoltata de autoturism si declarata de fabricant.

ECO tuning și chip tuning sunt două tehnici diferite de tuning pentru mașini, care vizează îmbunătățirea performanțelor mașinii în moduri diferite.

Chip tuning-ul, sau tuning-ul la nivel de software, implică modificarea setărilor centralei electronice a mașinii pentru a crește puterea motorului și a îmbunătăți performanțele acestuia. Modificările pot include ajustarea injecției de combustibil, a presiunii de turbo, a programului de aprindere și a altor parametri de funcționare a motorului. Chip tuning-ul are de obicei ca rezultat o creștere semnificativă a puterii și a performanțelor mașinii, dar poate fi asociat cu un risc mai mare de uzură a motorului și de defecțiuni în timp.

ECO tuning-ul, pe de altă parte, se concentrează pe îmbunătățirea eficienței mașinii și a economiei de combustibil. Această tehnică implică ajustarea setărilor centralei electronice a mașinii pentru a optimiza consumul de combustibil și a reduce emisiile. În timpul procesului de ECO tuning, parametrii cum ar fi timpul de injecție a combustibilului, viteza de încărcare a motorului și alte setări legate de consumul de combustibil sunt ajustate pentru a îmbunătăți economia de combustibil. ECO tuning-ul poate avea ca rezultat o economie semnificativă de combustibil și o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, fără a afecta prea mult puterea și performanțele mașinii.

În general, chip tuning-ul este utilizat pentru a îmbunătăți puterea și performanțele mașinii, în timp ce ECO tuning-ul este utilizat pentru a îmbunătăți eficiența și economia de combustibil. Cu toate acestea, unele companii oferă și servicii care combină cele două tehnici, pentru a obține o performanță îmbunătățită și o economie de combustibil mai bună.

Avand in vedere ca toate softurile facute la noi se fac pe Dyno, timpul minim este de 1 ora, acesta se poate extinde in functie de complexitatea lucrarii, influenta asupra acestui aspect fiind, anul de fabricatie si/sau motorizarea autoturismului.

Un dinamometru auto este un instrument de testare care este folosit pentru a măsura performanțele vehiculelor, precum puterea motorului, cuplul, accelerația și viteza maximă. De obicei, un dinamometru auto constă dintr-un set de role care sunt acționate de roțile vehiculului, generând astfel date despre performanțele acestuia.

Un dinamometru auto este adesea utilizat în scopul de a optimiza performanțele vehiculului prin modificări la motor sau alte componente ale acestuia. De exemplu, proprietarii de mașini care doresc să își îmbunătățească performanțele pot utiliza un dinamometru pentru a evalua modificările și pentru a măsura îmbunătățirile în putere și performanță.

De asemenea, un dinamometru auto este folosit în scopuri de cercetare și dezvoltare, precum și în industria de automobile, pentru a testa și a dezvolta noi tehnologii și componente.

Utilizarea unui dinamometru auto implică de obicei următorii pași:

Stabilirea mașinii pe role: Mașina trebuie să fie așezată pe rolele dinamometrului și fixată în mod corespunzător, astfel încât să nu se miște în timpul testelor.

Conectarea instrumentelor: Se conectează un set de instrumente pentru măsurarea performanțelor mașinii, cum ar fi accelerometre, senzori de temperatură și senzori de presiune.

Testarea mașinii: După stabilirea mașinii și conectarea instrumentelor, se pot efectua teste pentru a evalua performanțele mașinii. Aceste teste pot fi efectuate la diferite viteze și puteri, pentru a măsura performanțele mașinii în diverse condiții.

Analiza datelor: După finalizarea testelor, datele colectate trebuie să fie analizate pentru a evalua performanțele mașinii. Aceste date pot include puterea motorului, cuplul, accelerația și viteza maximă.

Chip tuning-ul poate duce la pierderea garanției mașinii, deoarece modificarea software-ului centralei electronice (ECU) poate anula garanția oferită de producător.